Yoga, vin & kultur

Fem dagar av yoga och vin i kulturrika Katalonien!

Följ med oss, Katja, Katarina och Bernat på denna unika resa till vackra Katalonien där vi utforskar området runt Tarragona, provar viner och yogar med fokus på inre lugn, självkärlek och förbättring av vår kroppshållning.

Yoga
Yoga är en urgammal konst som praktiseras för att förena kropp, sinne och själ. Kombinerat med modern kunskap om funktionella rörelser är det ett kraftfullt verktyg för att ta dig tillbaka till nuet och förse dig med en stark kropp som ställer upp för dig varje dag. Alla yogaklasser under denna resa undervisas enligt LYT-metoden som lägger vikt vid funktionella rörelser och stark kroppshållning. Varje klass börjar vi med att komma tillbaka till nuet och bli medvetna om andetaget. Vi fortsätter med att aktivera bålpartiet vilket fungerar som en stabil bas när vi fortsätter genom yogapasset i en takt som är anpassad till individerna i gruppen. Yogapositionerna kombineras på ett kreativt sätt och vi håller de flesta positionerna under flera andetag medan vi övar bl.a. styrka, självkärlek och acceptans. Varje morgonyogapass öppnas med meditation.

Kultur
Mellan Katjas klasser i meditation och yoga passar vi på att utforska denna kulturrika del av Katalonien. Vi vandrar längs med kusten, besöker fantastiska Tarragona, staden som efter Rom har flest kvarlämningar från romarriket. Vår guide Bernat tar oss även med till medeltida byar och slott, vingårdsbesök, samt en massa god mat och vin.

På denna resa är vi max 6-7 personer, något som gör det möjligt för Katja att individanpassa sina yogaövningar och lägga extra fokus på att utveckla var och en av er. Att varje deltagare känner sig sedd och prioriterad är något som vi värdesätter högt på våra resor. Dessutom blir det en härlig mysig gemenskap, personligt och genuint.

Resan håller en mycket hög kvalité, både i yogapassen, likväl som de guidade turerna, maten och vinerna. Vi strävar efter att så mycket som möjligt ska vara ekologiskt och/eller närproducerat. Vi utgår från vackra Finca La Gunilla hos Katarina och hennes dotter Noelia samt adoptivhundarna Vito,Vina, Roxy och katten Elvis.

 

Dag 1 – Ankomstdag
⦁ Transfer från flygplatsen till Finca La Gunilla (annan upphämtningsplats går att ordna mot en extra kostnad).
⦁ Välkomstdrink och incheckning.
⦁ Välkomstmiddag bestående av lättare Tapas samt vin.

Dag 2 – Yoga och vandring
⦁ 7.15 -9.15 – Morgonmeditation och Yoga med Katja.
⦁ 9.30 – En härlig frukost väntar på er.
Efter frukost är det dags för vår första utflykt. Vi åker ner till havet och vandrar längs med den otroligt vackra Costa Dourada (guldkusten) där vi passerar genom pinjeskogar, små ödsliga stränder samt el Castillo de Tamarit, den vackra borgen från XI-talet. Vår roliga och kunniga guide Bernat berättar pirathistorier och andra anekdoter längs med vägen. Möjlighet finns även till att ta sig ett dopp.
Vi äter lunch vid stranden ” Platja del Altafulla” på den fantastiska restaurangen Voramar där vi (förhoppningsvis hungriga) avnjuter olika katalanska rätter.
Efter en lång härlig lunch vid havet åker vi tillbaka till Finca La Gunilla för lite egen tid, poolhäng och lättare middag.   Dagen avslutas med kvällsmeditation för dem som vill.

Dag 3  – Yoga och vingårdsbesök
⦁ 7.15-9.15 Morgonmeditation och Yoga med Katja
⦁ 9.30 – En härlig frukost väntar på er.
Efter frukost beger vi oss till vingården Andernats i Nulles som sedan 1917 har varit ett fungerande kooperativ. Det var även det året då vinkatedralen byggdes. Förutom att smaka på goda viner och cava får vi även uppleva denna modernistiska katedral i vilken de även idag tillverkar sina viner.

Därefter bär det av till Monasterio de Santes Creus där vi besöker den fantastiska sisterianska katedralen från 1100 talet.  Vi utforskar det vackra området och äter en medtagen picnic vid floden.

Efter lunch åker vi till den fantastiska familjeägda gården Casa Vermouth Padró & Co. Där får vi lära oss allt om de speciella Katalanska “Vermouth traditionerna” samt smak några olika fantastiska Vermuts. På vägen tillbaka stannar vi till vid Santuari del Montferri, även kallad lilla La Sagrada familia. Denna kyrka är byggd av Josep Maria Jujol, en av Antonies Gauies läroljungar.

På kvällen grillar vi tillsammans på gården och dagen avslutas med kvällsmeditation för den som vill.

   

Dag 4 – Yoga, mer vin, La Nou de Gaia och La Pobla de Montornes
Idag börjar vi som vanligt dagen med meditation och Yoga. Efter frukost vandrar vi från Finca La Gunilla till den lilla byn La Nou där vi besöker den ekologiska vingården 9+ provar deras viner och olivolja samt får en guidad tur genom vinodlingarna.  Vi utforskar den gulliga byn och fortsätter sedan till La Pobla de Montornes för en klassisk Katalansk lunch innan vi återvänder hem till gården. Efter middagen kan ni får skjuts till stranden eller hänga vid poolen. På kvällen kommer vi tillsammans göra pizza i gårdens pizzaugn.

Dag 5 – Yoga, Tarragona och paella
⦁ 7.15-9.15 – Morgonmeditation och Yoga med Katja
⦁ 9.30 – En härlig frukost väntar på er.
Efter frukost är det dags att besöka Tarragona där vi under 3h får vi veta allt om Romarna. Vi besöker de fantastiska platserna i staden varav de flesta är på Unescos världsarvslista, så som den romerska muren, Katedralen, amfiteatern etc. Den guidade turen avslutas på marknaden där vi äter lite tapas och handlar ingredienser till en paella.
Väl hemma  lagar vi tillsammans med vår vän Ana Vives en paella som vi avnjuter ute på gården blickades ut över vingården. Vi provar även lite olika viner från trakten.

Dag 6 – Hemfärd

⦁ 7.15-8.15 – Morgonmeditation och Yoga med Katja
⦁ 8.30 – Frukost
Efter frukost blir det en guidad tur i den fantastiskt fina lilla byn Altafulla innan avfärd mot flygplatsen.

För dem som vill stanna en dag extra för en guidad heldag I Barcelona går det självklart att ordna. Tillkommer då en kostnad på 190 euro + inträden ( En natt extra samt full guidad dag.) 

Finca La Gunilla
Finca La Gunilla är döpt efter Katarinas mor som tyvärr inte är med oss längre men hennes positivism, äkta värme och glädje genomsyrar hemmet som Katarina vill dela med er. Gården ligger på en liten kulle med fantastisk Toscana-liknande utsikt över olivlundar, berg och den pittoreska byn La Nou de Gaia. Med endast 6 km till havet, flera av Unescos värdarv runt hörnet och fantastiskt vackra landskap är Finca La Gunilla det perfekta stället att bo på, yoga, vila, njuta av polen, naturen, andas och tanka energi.

Denna resa går även att skräddarsys om andra önskemål/upplevelser efterfrågas. Vi kan även grupp och individanpassa våra kurser. Vänligen kontakta Katarina på Wine and Adventure på telefonnr. 0732479395 eller katarina@wineandadventure.com

 

 

Yogalärare Katja
Katja har 400 timmars Yoga Alliance-certifierad yogalärarutbildning i fickan. Hon har en passion för
självkärlek, personlig utveckling och funktionella rörelser, vilka alla är invävda i hennes klasser. Dessa tre komponenter fungerar alla som ett kugghjul – funktionella rörelser förbättrar din hållning och hur du känner dig i kroppen påverkar hur du tänker och hur du agerar. På samma sätt påverkar både ditt tankemönster och kärleken till dig själv hur din kropp känns och hur stolt du visar dig för världen – en perfekt match!

Bernat och Katarina
Katarina och Bernat har båda lämnat sina städer, Barcelona och Stockholm för att prova ett nytt liv på landet. Katarina är delvis uppvuxen i Spanien, dels som liten och senare under delar av sin universitetsutbildning. Hon har en lång bakgrund som produktchef för större vinimportörer i Stockholm och är även utbildad till sommelier.

Bernat har en magister i turism och har arbetat många år inom turismsektorn i Barcelona. Han är även certifierad officiell guide i Katalonien samt certifierad vandringsguide. Tillsammans, med deras respektive bakgrunder och kunskap, deras kärlek för Spanien och Katalonien vill de ge er unika upplevelser och fantastiska minnen att ta med er hem.

Investering 1150 Euro exkl. flyg

Ingår:

 • Transfer till och från Barcelonas Flygplats
 • 5 nätter i nyrenoverade dubbelrum på Finca La Gunilla (Enkelrum mot extra kostnad på 190 euro. )
 • 5 yoga klasser
 • 5 meditation
 • 5 kvällsmeditation ( frivilligt)
 • 4 halvdagars utflykter
 • Engelsktalande lokal guide med oss på hela resan.
 • 5 Frukostar
 • 1 picnic lunch
 • 1 Tapaskväll
 • 1 Grillkväll
 • 1 Pizzakväll
 • 1 lättare middag på gården
 • 1 matlagningskurs Paella
 • Inträde till alla Museum
 • 3 vingårdsbesök inklusive vinpovning.

Ingår inte:

 • Flyg tur & retur (I dagsläget ca 150-200 euro)
 • Resterande luncher
 • Ev dricks

Intresseanmälan

Information om resan

 • Pris: 1190 € ( 1150€ vid bokning innan den 1/8)
 • Antal deltagare: Max 6-(7)
 • Längd: 5 nätter
 • Datum: 5-10 Oktober 2020
 • Svårighetsgrad: Lättare vandringar 2-4h
 • Sista bokningsdag: 31:a Augusti 2020
 • Övrigt: Resan går även våren  2021 – Kontakta oss gärna för intresseanmälan här.

Intresseanmälan

Information om resan

 • Pris: 1190 € ( 1150€ vid bokning innan den 1/8)
 • Antal deltagare: Max 6-(7)
 • Längd: 5 nätter
 • Datum: 5-10 Oktober 2020
 • Svårighetsgrad: Lättare vandringar 2-4h
 • Sista bokningsdag: 31:a Augusti 2020
 • Övrigt: Resan går även våren  2021 – Kontakta oss gärna för intresseanmälan här.