Vin & Kultur i Katalonien!

Upptäck vackra Katalonien med oss

Följ med oss på en fantastisk resa i denna vackra del av Katalonien.  På denna resa är vi max 6 personer, något som gör det möjligt för oss att lägga stort fokus på var och en av er. Att varje deltagare känner sig sedd och prioriterad är något som vi värdesätter högt på våra resor. Dessutom blir det en härlig mysig gemenskap, personligt och genuint.
Resan håller en mycket hög kvalité, likväl de guidade turerna som maten och vinerna. Vi strävar efter att så mycket som möjligt ska vara ekologiskt och/eller närproducerat.
Vi utgår från vackra Finca La Gunilla hos Katarina och hennes dotter Noelia samt adoptivhundarna Vito,Vina och Roxy.

Dag 1 – Ankomstdag
⦁ Transfer från flygplatsen till Finca La Gunilla
⦁ Välkomstdrink och incheckning
⦁ Välkomstmiddag bestående av lättare Tapas samt vin

Dag 2 – Vandring och kultur
⦁ 9.00 – En härlig frukost väntar på er.
⦁ Efter frukost är det dags för vår första utflykt. Vi beger oss till havet och vandrar längs med den otroligt vackra Costa Dourada (guldkusten) där vi passerar genom pinjeskogar, små ödsliga stränder samt el Castillo de Tamarit, den vackra borgen från XII-talet. Vår roliga och kunniga guide Bernat berättar pirathistorier och andra anekdoter längs med vägen.  Möjlighet finns även till att ta sig ett dopp till den som inte räds det lite svalare vårvattnet.
⦁ Efter ca 2 h är vi framme vid Platja del Altafulla och den fantastiska restaurangen Voramar där vi (förhoppningsvis hungriga) avnjuter olika Katalanska rätter.
⦁ Efter lunch åker vi hem till gården, hänger vid poolen, duschar, byter om eller tar en 2h siesta i spansk anda.

⦁ Kl. 17 går bussen till fantastiska Tarragona och ni får en guidad tur genom staden följt av middag på en härlig restaurang. Därefter blir ni upphämtade och körda hem till gården. Det finns även egen tid för shopping.

Dag 3- Kultur och vin!
⦁ 9.00 – En härlig frukost väntar på er.
⦁ Efter frukost beger vi oss till Monasterio de Santes Creus. Vi besöker den fantastiska sisterianska katedralen från 1100 talet.  Vi utforskar det vackra området och äter lunch på en lokal restaurang.
⦁ Vi beger oss sen till vingården Andernats i Nulles som sedan 1917 har varit ett fungerande kooperativ. Det var även det året då vinkatedralen byggdes. Förutom att smaka på goda viner och cava får vi även uppleva denna modernistiska katedral i vilken de även idag tillverkar sina viner.
⦁ På vägen tillbaka stannar vi till vid Santuari del Montferri, även kallad lilla La Sagrada familia. Denna kyrka är byggd av Josep Maria Jujol, en av Antonies Gauies läroljungar.
⦁ På kvällen grillar vi och har en avslappnad vinprovning bestående av 3 vita och 3-4 röda spanska viner från olika DO. ( Kvalificerade vinområden) 

Dag 4 –  La Nou de Gaia och La Pobla de Montornes
⦁ 9.30 – En härlig frukost väntar på er.
⦁ Efter frukost vandrar vi direkt från Finca La Gunilla till den lilla byn La Nou de Gaia och sen vidare till La Pobla de Monternes där vi äter typisk mat från södra Katalonien. Efter lunch vandrar vi hem för egen tid.

⦁ På kvällen åker vi ner till den medeltida byn Altafulla där ni får en guidad tur följt av middag på Lola Bistro som har en mycket trevlig vinlista

Dag 5 – Hemfärd
⦁ Kl. 06.00 på morgonen går bussen till flyget. För er som vill ha något i magen innan ser jag till att ordna något lätt. Annars får ni äta frukost på flygplatsen.

För dem som vill stanna en dag extra för en guidad heldag I Barcelona går det naturligtvis att ordna mot en extra kostnad av 190 euro ( 1 natt extra samt en heldag guidad tur i Barcelona exklusive inträden) Minst 3 personer.  

Finca La Gunilla
Finca La Gunilla är döpt efter Katarinas mor som tyvärr inte är med oss längre men hennes positivism, äkta värme och glädje genomsyrar hemmet som Katarina vill dela med er. Gården ligger på en liten kulle med fantastisk Toscana-liknande utsikt över olivlundar, berg och den pittoreska byn La Nou de Gaia. Med endast 6 km till havet, flera av Unescos värdarv runt hörnet och fantastiskt vackra landskap är Finca La Gunilla det perfekta stället att bo på, yoga, vila, njuta av polen, naturen, andas och tanka energi.

Denna resa går även att skräddarsys om andra önskemål/upplevelser efterfrågas. Vi kan även grupp och individanpassa våra kurser. Vänligen kontakta Katarina på Wine and Adventure på telefonnr. 0732479395 eller katarina@wineandadventure.com

 

 

 

Bernat och Katarina
Katarina och Bernat har båda lämnat sina städer, Barcelona och Stockholm, för att prova ett nytt liv på landet. Katarina är delvis uppvuxen i Spanien, dels som liten och senare under delar av sin universitetsutbildning. Hon har en lång bakgrund som produktchef för större vinimportörer i Stockholm och är även utbildad till sommelier.

Bernat har en magister i turism och har arbetat många år inom turismsektorn i Barcelona. Han är även certifierad officiell guide i Katalonien samt certifierad vandringsguide. Tillsammans, med deras respektive bakgrunder och kunskap, deras kärlek för Spanien och Katalonien vill de ge er unika upplevelser och fantastiska minnen att ta med er hem.

Pris:  ca 950  Euro per person ( 850 euro vid boka tidigt-rabatt innan 22:a April )  

Ingår

⦁ Transfer t&r  Barcelonas flygplats
⦁ 4 nätter i nyrenoverade dubbelrum på Finca La Gunilla
⦁ 3 dagars utflykter och inträden
⦁ Engelsktalande lokal guide med oss på hela resan.
⦁ 3 (4) Frukostar
⦁ 1 Tapaskväll
⦁ 1 grillkväll
⦁ 1 vinprovning ( 3 Vita-  4 Röda)
⦁ Inträde till alla Museum
⦁ 1 vingårdbesök inklusive vinpovning och gourmettapas.

Ingår inte:

– Flyg t&r – ( I dagsläget ca 120 -130 euro)
– Resterande luncher och middagar
– Ev dricks till guide.

Intresseanmälan

Information om resan

 • 950 Euro – 850 ( 100 euro rabatt vid bokning  4 månader innan. )
 • Antal platser: 6
 • 5 nätter
 • Datum: 22:a- 26:e September 2020  och  14:e – 18:e Oktober 2020
 • Svårighetsgrad:  lättare vandring
 • Sista bokningsdag: 6 veckor innan avgång

Intresseanmälan

Information om resan

 • 950 Euro – 850 ( 100 euro rabatt vid bokning  4 månader innan. )
 • Antal platser: 6
 • 5 nätter
 • Datum: 22:a- 26:e September 2020  och  14:e – 18:e Oktober 2020
 • Svårighetsgrad:  lättare vandring
 • Sista bokningsdag: 6 veckor innan avgång