Om oss

Om oss

Jag som driver Wine & Adventure heter Katarina

Som liten växte jag delvis upp i Spanien och jag återvände senare för att gå delar av min universitets utbildning i Barcelona. Sen dess har landets kultur, människor, mat och landskap lockat och jag har återvänt så ofta jag bara kunnat. Jag drömde tidigt om att jag någon gång skulle köpa mig en gård i Spanien med hästar, hundar och höns och driva ett eget litet pensionat. Kanske som pensionär tänkte jag….

Som färdigutbildad marknadsekonom i kombination med min passion för människor, språk och kultur började jag tidigt att arbeta inom vinindustrin. Förkärleken för vin växte sig allt starkare, jag utbildade mig till sommelier, och som produktchef för olika vinimportfirmor i Stockholm reste jag till världens olika hörn och hade möjligheten att arbeta med mitt stora intresse.

Ibland händer det saker i livet som får oss att ifrågasätta vår livsstil och våra livsval. Efter en lång och tuff resa till att bli självstående mamma, samtidigt som min älskade mamma Gunilla, mitt livs stöttepelare gick bort insåg jag att livet är här och nu – jag hade en dröm som jag behövde göra verklighet av!

Jag började leta efter gårdar runt Barcelona och där var den. Mitt nya hem – Blivande Finca La Gunilla! Jag tog arvet från mamma, packade ihop min lägenhet, bokade flyttfirma, fyllde min lilla WW Polo med mammas blommor och mina allra personligaste ägodelar och körde sedan, 16 v gravid, ner till Spanien! Noelia, mitt lilla underverk kom till världen 2018, mitt under renovering och byggkaos men nu är det klart och jag vill öppna vårt hem för er.

Med den bakgrunden och min kärlek för Spanien och Katalonien vill jag ge er unika upplevelser och fantastiska minnen att ta med er hem!

Finca La Gunilla

Finca La Gunilla är döpt efter mamma som tyvärr inte är med oss längre men hennes positivism, värme och glädje genomsyrar gården och hemmet som jag vill dela med er. Gården ligger på en liten kulle med fantastisk Toscana-liknande utsikt över olivlundar, berg och den pittoreska byn La Noe de Gaia.

Med endast 6 km till havet, flera av Unescos världsarv runt hörnet och fantastiskt vackra landskap erbjuder området en mängd olika aktiviteter. Bland annat vackra vandringsleder precis utanför dörren. ( förr i tiden passerade den gamla GR leden huset) och en dryga timmes promenad tar er till havet, eller om ni hellre tar bil eller cykel till flera magiskt vackra stränder som alla har sin egna unika charm.

Upplev Romarrikets Tarragona eller besök några av de 6 vindistrikt som alla ligger mellan 30-60 min från oss. Bland annat det världsberömda Priorat som är det ena av Spaniens två vindistrikt som uppnått DOC status. För golfentusiaster finns flera banor i närheten och likaså moutainbike trails. Det går även utmärkt att göra en dagsutflykt till Barcelona eller Montserrat som båda ligger en timme härifrån.

Några veckor per år anordnar jag konceptresor där vi blandar vin och kultur med olika teman. Allt ifrån Coachning, yoga, vandring. Mat- och skrivkurser osv. Jag och min samarbetspartner och guide Bernat skräddarsyr även kurser och utflykter utifrån era önskemål.

Däremellan har man även möjlighet att komma och bo hos oss. Vila ut, njuta av poolen, naturen, andas och tanka energi. Man kommer då med egen bil och gör sina egna utflykter om man vill. Vi anordnar självklart även privata utflykter och guidade turer. Vid speciella önskemål kan vi även hämta vid tågstationen. Och jag finns alltid tillgänglig vid behov.

Varmt Välkomna!

Kontakta oss

Vi vill gärna prata med dig!

Vi blir glada om du kontaktar oss i fall något är oklart eller om du vill veta mer om våra olika boendeformer eller resor. Vi vill också gärna bolla idéer och ge dig en offert i fall du vill skräddarsy en resa alternativt hyra hela stället. Vi gör vårt yttersta för att anpassa oss och ge er de bästa möjliga upplevelserna utifrån era intressen och budget.