Träning och kultur i Katalonien

Friskvårdsresa i kulturrika Katalonien!

Följ med oss, Ann-Sophie, Katarina och Bernat på en unik resa med fokus på dig, din hälsa och ditt välmående.
På denna resa kommer vi även att utforska denna fantastiska kulturrika del av Katalonien. Vi besöker Tarragona, där vi blir guidade genom gamla romartiden. Vår guide Bernat tar oss 2000 år bakåt i tiden och vi besöker stadens guldkorn som är en del av Unescos världsarv.

Dessutom besöker vi medeltida byar och slott, vingårdsbesök, samt njuter av en massa god spansk och katalansk mat och vin.
Vi blandar utflykter med träningspass i form av yoga, jogging, funktionell träning och stretchövningar.
Ambitionen är att du ska åka hem fylld med energi och härliga upplevelser men också med inspiration till ett nytt varaktigt sätt att leva och träna på.

På denna resa är vi max 6 personer, något som gör det möjligt för oss att lägga stort fokus på var och en av er. Att varje deltagare känner sig sedd och prioriterad är något som vi värdesätter högt på våra resor. Dessutom blir det en härlig mysig gemenskap, personligt och genuint.
Resan håller en mycket hög kvalité, både i träningspassen likväl som de guidade turerna, maten och vinerna. Vi strävar efter att så mycket som möjligt ska vara ekologiskt och/eller närproducerat.
Vi utgår från vackra Finca La Gunilla hos Katarina och hennes dotter Noelia samt adoptivhundarna Vito,Vina och Roxy.

Dag 1. Ankomstdag
⦁ Transfer från flygplatsen till Finca La Gunilla ( annan upphämtningsplats går att ordna mot en extra kostnad)
⦁ Välkomstdrink och incheckning
⦁ Välkomstmiddag bestående av lättare Tapas samt vin

Dag 2. Vandring med dopp
⦁ Kl. 7.30 – För den som är morgonpigg erbjuder vi lugn yoga där vi börjar dagen med att sakta väcka upp kroppen. Vi fokuserar på andning och mental närvaro.
⦁ Kl. 9:00 – En härlig frukost serveras på den vackra altanen med svindlande utsikt.
⦁ Efter frukost är det dags för vår första utflykt. Vi åker ner till havet och vandrar längs med den otroligt vackra Costa Dourada (guldkusten) där vi passerar genom vackra pinjeskogar, små ödsliga stränder samt el Castillo de Tamarit, den vackra borgen från XII-talet. Vår roliga och kunniga guide Bernat berättar pirathistorier och andra anekdoter längs med vägen.
För den som vill njuta av det kristallklara vattnet finns även möjlighet till att ta sig ett dopp!
⦁ Efter ca 2 h är vi framme vid Platja del Altafulla och den fantastiska restaurangen Voramar där vi (förhoppningsvis hungriga) avnjuter olika katalanska rätter. Efter en lång härlig lunch vid havet åker vi tillbaka till Finca La Gunilla för lite egen tid.  På kvällen är det dags för funktionell träning där målet är att öka din styrka, balans och kroppsmedvetenhet. I dagens träning fokuserar vi även på din rörlighet.  Kvällen avslutas med gemenskap och en lättare middag på gården.

Dag 3. Kultur & vingårdsbesök
⦁ Kl. 8.00 – För den som vill, erbjuds en morgonjoggingtur i vackra landskap utanför knuten. Om ni vill får ni sällskap av 3 glada morgonpigga hundar.
⦁ Kl. 9.30 – En härlig frukost serveras på den vackra altanen med den fantastiska utsikten.
Efter frukost beger vi oss till Monasterio de Santes Creus. Vi besöker den vackra sisterianska katedralen från 1100 talet. Vi  äter lunch och utforskar det vackra området.
⦁ Efter lunch bär det av till vingården Andernats i Nulles som sedan 1917 har varit ett fungerande kooperativ. Det var även det året då vinkatedralen byggdes. Förutom att smaka på goda viner och cava får vi även uppleva denna modernistiska katedral i vilken de även idag tillverkar sina viner. På vägen tillbaka stannar vi till vid Santuari del Montferri, även kallad lilla La Sagrada familia. Denna kyrka är byggd av Josep Maria Jujol, en av Antonies Gauies lärjungar.  Kvällens inspirationspass består av core för att stärka upp mage och rygg.  Vi avslutar dagen  med gemenskap och en lättare middag på gården.

Dag 4. La Nou de Gaia och La Pobla de Montornes
⦁ Kl. 7.30 – För den som är morgonpigg erbjuder vi lugn yoga där vi börjar dagen med att sakta väcka upp kroppen. Vi fokuserar på andning och mental närvaro.
⦁ Kl. 9.30 – En härlig frukost serveras på den vackra altanen med den fantastiska utsikten.
Efter den hektiska gårdagen är dag 4 en lite lugnare dag. Efter frukost vandrar vi från Finca La Gunilla till den lilla byn La Noe de Gaia och sen vidare till La pobla de Monternes där vi äter typisk mat från södra Katalonien.
När vi återvänt hem och bytt om erbjuds ett träningspass där vi fokuserar vi på att stärka bålstabiliteten.
På kvällen grillar vi och har en avslappnad vinprovning bestående av 3 vita och 3-4 röda spanska viner från olika DO. ( Klassifierade Vinområden)

Dag 5. Tarragona och paella
⦁ Kl. 7.30 – För den som är morgonpigg erbjuder vi lugn yoga där vi börjar dagen med att sakta väcka upp kroppen. Vi fokuserar på andning och mental närvaro.
⦁ Kl. 9.30 – En härlig frukost serveras på den vackra altanen med den underbara utsikten.
Efter frukost är det dags att besöka Tarragona där vi under 3h får vi veta allt om romarna. Vi besöker de fantastiska platserna i staden varav de flesta är på Unescos världsarvslista, så som den romerska muren, katedralen, amfiteatern etc
Den guidade turen avslutas på marknaden där vi äter lite tapas och handlar ingredienser till en paella.
Väl hemma på gården erbjuds en Joggingtur i böljande landskap inklusive stretching.
På kvällen lagar vi tillsammans med vår vän Ana Vives en paella som vi avnjuter ute på gården blickades ut över kullarna.

Dag 6. Hemfärd
⦁ 7.30 – Ta sovmorgon eller väck kroppen med en rask och uppiggande morgonpromenad inklusive stretching.
⦁ 9.00 – Frukost och transfer till flygplatsen.

För den som vill stanna en dag extra för en guidad heldag I Barcelona går det självklart att ordna. Det tillkommer då en kostnad på 190 euro ( 1 natt extra samt en heldag guidad tur i Barcelona exklusive inträden) Minst 3 personer.

 

Finca La Gunilla
Finca La Gunilla är döpt efter en speciell kvinna som tyvärr inte är med oss längre men hennes positivism, äkta värme och glädje genomsyrar gården och hemmet som Katarina vill dela med er.
Gården ligger på en liten kulle med fantastisk Toscana-liknande utsikt över olivlundar, berg och den pittoreska byn La Nou de Gaia. Med endast 6 km till havet, flera av Unescos världsarv runt hörnet och fantastiskt vackra landskap är Finca La Gunilla det perfekta stället att bo på, skriva, vila, njuta av polen, naturen, andas och tanka energi.

Denna resa går även att skräddarsys om andra önskemål/upplevelser efterfrågas. Vi kan även grupp och individanpassa våra kurser. Vänligen kontakta Katarina på Wine and Adventure på telefonnr. 0732479395 eller katarina@wineandadventure.com

Ann-Sophie
Ann-Sophie är grundare och VD för Orangeriet – ett företag med fokus på din hälsa och ditt välmående. Hon lockar fram din energi, känsla, helhet och fokus, så att du kan hitta din balans i livet.
Ann-Sophie har en gedigen kompetens inom friskvård som sträcker sig över flera olika områden. Hon är diplomerad ledare inom yoga, core, jogging, power hour, stavgång, jympa, spinning samt licensierad gyminstruktör. Därutöver är hon diplomerad massör och friskvårdskonsult av Axelsons, kvalitetssäkrad av branschrådet Svensk Massage.

Ann-Sophie är även diplomerad kommunikolog, dvs läran om kommunikation och förändring. Då kropp och själ hänger ihop i en helhet är detta något som hon dagligen arbetar med, i coachning och träning med sina kunder.

Katarina och Bernat
Katarina och Bernat har båda lämnat sina städer, Barcelona och Stockholm, för att prova ett nytt liv på landet.
Katarina är delvis uppvuxen i Spanien, dels som liten och senare under delar av sin universitetsutbildning. Hon har en lång bakgrund som produktchef för större vinimportörer i Stockholm och är även utbildad till sommelier. Nu driver hon Finca La Gunilla och hennes företag Wine and Adventure.  Bernat har en magister i turism och har arbetat många år inom turismsektorn i Barcelona. Han är även certifierad officiell guide i Katalonien samt certifierad vandringsguide.
Tillsammans, med sina respektive bakgrunder och kunskap, deras kärlek för Spanien och Katalonien vill de ge er unika upplevelser och fantastiska minnen att ta med er hem.

Investering 1150 Euro exkl. flyg ( enkelrumstillägg 190 euro)
Ingår
⦁ Transfer t&r Barcelonas flygplats.
⦁ 5 nätter i nyrenoverade dubbelrum på Finca La Gunilla.
⦁ 8 varierade träningspass på svenska.
⦁ 4 halvdagars utflykter.
⦁ Engelsktalande lokal guide med oss på hela resan.
⦁ 5 frukostar
⦁ 1 tapaskväll
⦁ 1 grillkväll
⦁ 2 caterade middagar.
⦁ 1 matlagnings ”kurs” paella
⦁ Inträde till alla Museum.
⦁ 1 vingårdsbesök inklusive vinpovning och gourmettapas.
⦁ 1 vinprovning där vi provar 3 vita och 3-4 röda viner (leds av certifierad sommelier)

Ingår inte:
– Flyg t&r ( I dagsläget ca 120 -130 euro)
– Resterande luncher på restaurang.

Intresseanmälan

Information om resan

 • Pris: 1150 Euro
 • Antal deltagare: Max 6
 • Längd: 5 nätter
 • Datum: 5-9 Oktober 2020
 • Svårighetsgrad: Lättare vandringar 2-4h
 • Sista bokningsdag: 6 September 2020
 • Övrigt:

Intresseanmälan

Information om resan

 • Pris: 1150 Euro
 • Antal deltagare: Max 6
 • Längd: 5 nätter
 • Datum: 5-9 Oktober 2020
 • Svårighetsgrad: Lättare vandringar 2-4h
 • Sista bokningsdag: 6 September 2020
 • Övrigt: